Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt átszitálva
  • 10 dkg darált mák
  • 12 dkg cukor
  • 40 dkg magozott meggy (én most befőttet tettem bele)
  • 3 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkás kanál fahéj
  • 120 gramm natúr joghurt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só

A tojást a cukrokkal, fahéjjal jól elkevertem (nem kell robotgép, elég csak villával, vagy kézi habverővel), hozzáadtam a tejet, joghurtot evvel is simára kevertem és a legvégén öntöttem hozzá a lisztet, mákot és a meggyet. Folyós állagú lesz a massza, nem olyan, mint a szokásos sűrű tészta.

pite1

Kerámia pitesütőjében sütöttem, amit először betettem pár percre a sütőbe átmelegedni. Utána kivajaztam és beleöntöttem a süti alapot. 180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készül el, addig sütöttem míg szép ropogós barna lett a teteje. Miután kihűlt, szépen lehet szeletelni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .