Hozzávalók:
- 1 csülök
- 2 deci sör
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 kávéskanál gyömbér
- 2 kávéskanál Bors
- 1 kávéskanál Rozmaring
- 1 fej hagyma
- 1 paradicsom
- Liszt
- Só
- Olaj
Elkészítés:
A csülköt kicsontozom, felszeletelem és besózom. Állni hagyom egy kicsit, hogy a só átjárja, majd lisztbe forgatva forró olajban megpirítom a hússzeletek mindkét oldalát.
Az előkészített (beáztatott) Római tál aljára hagymakarikákat rakok. Erre rápakolom az elősütött húsokat, minden szelet közé egy paradicsomkarikát dugok.
Egy pohárba beleöntöm a sört, hozzáadom a mustárt, a borsot, a rozmaringot, a tört fokhagymát, a hús sütésekor maradt pecsenye levet, és a gyömbért. Ezt jól összekutyulom, és a Római tálba öntöm a hús alá. Lefedem, és kb 1.5 órát sütöm a sütőben. Mikor elkészült, leszedem a tetejét, és folyamatosan locsolgatva a hús alatti löttyel jól megpirítom.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.