Hozzávalók
Tészta
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 dl tejföl
3 tojás sárgája
1 cs sütőpor
 Töltelék
 1 kg  alma
 12 dkd  porcukor
 2 dkg  vaniliás cukor
 5 dkg  mazsola
 őrölt fahéj
 darált dió
A tepsi kikenéséhez zsír, A süti lekenéséhez 1 felvert tojás

Elkészítés:

A tésztáhozvalókat összegyúrjuk és hideg helyen pihentetjük.
Az almát megtisztítjuk lereszeljük és a levét kinyomjuk.
A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk.
Az egyik lapot zsírozott tepsibe tesszük. Megkenjük egy kis lekvárral, majd darált diót szórunk alá.
Elosztjuk rajta a reszelt almát, meghintjük a porcukorral, vaniliás cukorral, megmosott és leszárított mazsolával és fahéjjal.
Rátesszük a másik tésztalapot, felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk
és 180 fokos sütőben megsütjük.

Jó étvágyat! 🙂

almas_suti2

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .