Hozzávalók:

  • 1 csülök
  • 2 deci sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 2 kávéskanál Bors
  • 1 kávéskanál Rozmaring
  • 1 fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • Liszt
  • Olaj

Elkészítés:

A csülköt kicsontozom, felszeletelem és besózom. Állni hagyom egy kicsit, hogy a só átjárja, majd lisztbe forgatva forró olajban megpirítom a hússzeletek mindkét oldalát.

Az előkészített (beáztatott) Római tál aljára hagymakarikákat rakok. Erre rápakolom az elősütött húsokat, minden szelet közé egy paradicsomkarikát dugok.

Egy pohárba beleöntöm a sört, hozzáadom a mustárt, a borsot, a rozmaringot, a tört fokhagymát, a hús sütésekor maradt pecsenye levet, és a gyömbért. Ezt jól összekutyulom, és a Római tálba öntöm a hús alá. Lefedem, és kb 1.5 órát sütöm a sütőben. Mikor elkészült, leszedem a tetejét, és folyamatosan locsolgatva a hús alatti löttyel jól megpirítom.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .