…családi információs oldal…

Milánói Makaróni / Spagetti

Hozzávalók:

  • 1 darab szalonna
  • 0.5 Kg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 paradicsompüré konzerv
  • bors
  • rozmaring
  • oregánó

Elkészítés:

A szalonnát egész apróra vágom, és kisütöm a zsírját. Amikor már láthatóan nincs zsír a “tepertőben” belerakom az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát.
Aranysárgára pirítom a hagymát, és közben hozzá adom a lereszelt sárgarépát és az apróra vágott gombát. Egy kicsit így is pirítom, majd a tűzről levéve beleszórom az őrölt pirospaprikát, és hozzkeverem a húst és sütöm egy jó 15 percig.
Mikor már láthatóan megsült a hús jühetnek a fűszerek. Só, bors, rozmaring, babérlevél és a tervezett oregánó adag fele. Belehajítom az apróra vágott paradicsomot, és így is rotyogtatom egy picit. Paradicsompürével felengedem, hozzáteszem a maradék oregánót, az apróra vágott vagy tört fokhagymát.
Főzöm még egy kicsit és készen is van a szósz.
Az a jó ebben a receptben, hogy a sárgarépa édeskés íze nagyon jó harmóniát ad a szósznak, és mivel ez édeskés nem kell cukor a paradicsom savanyúságának az ellensúlyozására.
Közben kifőzöm a makarónit, és már tálalható is az étel. A tetejét reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Tanács: Jobb ízű lesz a makarónink, ha főzés közben egy kis száraz vörösbort kortyolgatunk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Tény

"Ahol vagyok, oda mentem..."

Locsolóvers

Itt állok gatyában, locsoló van benne,
Ha én azt elővenném, nagy röhögés lenne.
De én ezt nem teszem, mert kezemben a kölni,
Locsolni jöttem, nem pedig tökölni.
:-)

Tanács

(Írta: Laár András verse)

Bemehet a víz az ember orrába,
hogyha beleszagol a járdán a tócsába.

Márpedig az nem jó - ne csinálja senki!
Tócsaszaglás helyett érdemesebb menni.