Hozzávalók:
- 1 darab szalonna
- 0.5 Kg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- 15 dkg gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 kis sárgarépa
- 1 paradicsompüré konzerv
- só
- bors
- rozmaring
- oregánó
- só
Elkészítés:
A szalonnát egész apróra vágom, és kisütöm a zsírját. Amikor már láthatóan nincs zsír a “tepertőben” belerakom az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát.
Aranysárgára pirítom a hagymát, és közben hozzá adom a lereszelt sárgarépát és az apróra vágott gombát. Egy kicsit így is pirítom, majd a tűzről levéve beleszórom az őrölt pirospaprikát, és hozzkeverem a húst és sütöm egy jó 15 percig.
Mikor már láthatóan megsült a hús jühetnek a fűszerek. Só, bors, rozmaring, babérlevél és a tervezett oregánó adag fele. Belehajítom az apróra vágott paradicsomot, és így is rotyogtatom egy picit. Paradicsompürével felengedem, hozzáteszem a maradék oregánót, az apróra vágott vagy tört fokhagymát.
Főzöm még egy kicsit és készen is van a szósz.
Az a jó ebben a receptben, hogy a sárgarépa édeskés íze nagyon jó harmóniát ad a szósznak, és mivel ez édeskés nem kell cukor a paradicsom savanyúságának az ellensúlyozására.
Közben kifőzöm a makarónit, és már tálalható is az étel. A tetejét reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Tanács: Jobb ízű lesz a makarónink, ha főzés közben egy kis száraz vörösbort kortyolgatunk. 🙂
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.