…családi információs oldal…

Sörös mézes mázas sertésszűz juhtúrós sültkrumplival

Hozzávalók:

A sertésszűzhöz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 egész sertésszűz (½ kg)
  • bors

A mázhoz:

  • 350 ml barnasör
  • 4 ek méz
  • 1  ek barnacukor

A krumplihoz:

  • 4 db közepes burgonya
  • 200 g juhtúró
  • 1 nagy marék reszelt karaván sajt
  • 2-3 ek tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • snidling

Így készül:

Az egész burgonyákat egy tepsibe rakjuk és 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük (Ha nagyobb a krumpli, akkor kicsit tovább). Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a sertésszüzet, sózzuk, borsozzuk és pár percig intenzíven pirítjuk, hogy kérget kapjon, majd félrerakjuk. Serpenyőbe öntjük a sört, hozzáadjuk a mézet, a barnacukrot, és kevés ideig forraljuk, hogy kicsit besűrűsödhessen a máz, majd kiöntjük egy edénybe. A serpenyőbe visszadobjuk a húst, jól átforgatjuk a mázzal, majd a 180 °C-os sütőbe rakjuk 30 percre, közben időnként átkenjük a maradék mázzal.

Eközben a burgonyákat is kivesszük a sütőből, egyenként alufóliába csomagoljuk és visszarakjuk a hús mellé. Ha letelt a 30 perc a húst kivesszük a sütőből és alufóliával letakarva pihentetjük. A burgonyákat még 10 percig sütjük, közben elkészítjük a tölteléket, melyhez összekeverjük a juhtúrót, a sajtot, zúzott fokhagymát, tejfölt és egy kis borsot. A burgonyákat kivesszük a sütőből, keresztben bevágjuk őket és megtöltjük a juhtúrós töltelékkel. Kevés sajtot szórunk rá és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe 210 C-ra. A húst felszeleteljük, a burgonyát megszórjuk apróra vágott snidlinggel és tálaljuk!

Isteni!

(Forrás: Streetkitchen)

Vélemény, hozzászólás?

Tény

"Ahol vagyok, oda mentem..."

Locsolóvers

Itt állok gatyában, locsoló van benne,
Ha én azt elővenném, nagy röhögés lenne.
De én ezt nem teszem, mert kezemben a kölni,
Locsolni jöttem, nem pedig tökölni.
:-)

Tanács

(Írta: Laár András verse)

Bemehet a víz az ember orrába,
hogyha beleszagol a járdán a tócsába.

Márpedig az nem jó - ne csinálja senki!
Tócsaszaglás helyett érdemesebb menni.